Pers

SMAAK reportage


Weekend Kanck

Weekend Knack


In de schaduw van de kerk van Kluisbergen staan generaties VANDE WALLEs al sinds 1856 in dezelfde slagerij. In de keuken bereidt Ingrid lamsvlees van eigen kweek. Paul en Ruben, haar man en haar zoon, kweken de schapen in hun weiden en verwerken zelf het lamsvlees volledig voor de eindverbruiker.
Lees het volledig bericht

DeStandard

De Standaard


De slager als slachter is een uitstervend ras. Slechts twee uitzonderingen houden in Vlaanderen het ambacht in ere. Luc Delhaye in Westouter en vader en zoon Vande Walle in Kluisbergen kiezen en slachten nog zelf de dieren waarvan ze het vlees aan hun klanten aanbieden. 'Al het vlees dat in mijn winkel ligt, is hier levend binnengekomen.'
Lees het volledig bericht

HatNieuwsblad

Het Nieuwsblad


Paul Vande Walle, de zevende generatie in slagersfamilie BERCHEM - 'Twee koteletjes, aub! Deze vraag krijg ik elke dag van vrouwen', zegt slager Paul Vande Walle uit Kluisbergen-Berchem. Het wachtwoord, waarmee André Vangenechten in de reeks 'Van vlees en bloed' naar het bos gelokt wordt, kent hij intussen ook. 'Maar', lacht Paul, 'ik ga daar natuurlijk niet op in.'
Lees het volledig bericht

Radio1

Radio 1


Paul vandewalle baat een slagerij uit in Kluisbergen. Een knus gezellig winkeltje op een straathoek, recht tegenover de kerk. Een familieslagerij, waar ook zijn vrouw, zijn schoonzus, zijn zoon en zijn schoondochter werken. Het lijkt wel van Vlees en Bloed zelf wel.
Binnenkort wordt Paul de allerlaatste slachter-slager van dit land.
Beluister het volledig bericht

één

Koppen


Morgen zendt één de laatste aflevering van 'Van Vlees en Bloed' uit, een ode aan het ambacht van het vlees. Toch heb je in Vlaanderen vandaag nog slechts 2 slager-slachters over. "Wij kweken en slachten ook nog onze eigen gekweekte schapen", klinkt het in slagerij Vande Walle in Kluisbergen. Beroepstrots en streven naar optimale kwaliteit is ook hier hét handelsmerk.
Bekijk de volledige reportage